SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GEMENSKAP | GLÄDJE | RESPEKT | STOLTHET | TRYGGHET
Haninge Cheer Elite

Begränsat registerutdrag

Sedan 1 januari 2020 ska alla föreningar begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs och/eller har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn enligt beslut på Riksidrottsmötet 2019.

Enligt lag har en förening rätt att begära att den som ska arbeta med, eller på annat sätt ha kontinuerlig och nära kontakt med barn, ska uppvisa ett begränsat registerutdrag från Polisen.

I registerutdraget syns endast om personen är dömd för något av våra allra grövsta brott: mord, dråp, grov misshandel, människorov, grovt rån och samtliga sexual- och barnpornografibrott.

 

Nytt för i år, 2023, är att Svenska Cheerleadingförbundet i sitt arbete med Trygg Idrott beslutat att alla arrangemang i Sverige fortsättningsvis skall vara en säker och trygg plats för våra barn och unga. Som ett led i att säkerställa detta har SCF tagit fram en ny policy som innebär att alla som skall arbeta som funktionärer och volontärer på arrangemang sanktionerade av dem skall ha lämnat in begränsat registerutdrag ur belastningsregistret. För medlemmar i Haninge Cheer Elite innebär det att samtliga vårdnadshavare till barn och ungdomar i våra Tävlingslag och samtliga aktiva över 15 år behöver göra detta för att våra avslutningsuppvisningar och vår öppna tävling Big Blue som är beroende av volontärer ska kunna genomföras.

 

Att ansöka tar max 2 minuter att göra via den här länken

  • Klicka på "Till e-tjänst för registerutdrag" 
  • Använd bank-ID för inloggning.
  • Välj "Arbete med barn i annan verksamhet"
  • Fyll i mailadress/adress.
  • Utdraget kommer med posten inom ca en vecka.

Om du saknar bank-ID så kan du istället beställa registerutdraget genom att antingen fylla i blanketten digitalt och skicka in digitalt alternativt skriva ut, fylla i för hand och skicka in med posten. Blanketterna hittar du här. Det tar lite längre tid men det går lika bra.

 

Som komplement till detta vill vi att alla skall genomföra webutbildningen "Trygg Idrott" från Rädda Barnen, den är framförallt riktad till tränare men som volontär på våra arrangemang blir situationen likvärdig.

 

Vi som förening är ansvarig för att kontrollen genomförs, men det är den enskilde personen som begär utdrag från Polisen och sedan uppvisar det för förening. Föreningen kontrollerar utdraget och dokumenterar att kontrollen har genomförts men inga utdrag arkiveras.

Kontroll av registerutdrag sker alltid vid nytillsättningar. Därefter kontrolleras registerutdrag efter föreningens beslutade policy, i Haninge Cheer Elite kontrollerar vi detta årligen i samband med säsongsstart på hösten.

Att begära in utdragen är en del av ett förebyggande arbete och något som är lika för alla, oavsett hur länge en person verkat i en förening eller hur väl man känner varandra.

Tränare som varit verksamma inom annat EU-land ska visa upp registerutdrag från aktuellt land. 
Ansök om registerutdrag från annat EU-land

Om vill veta mer så kan du läsa på Riksidrottsförbundets sida om Registerutdrag.

Utländska tränare
För utländska tränare söker vi som förening sanktion hos SCF innan vi jobbar med personen. SCF gör därefter en kontroll mot internationella förbunds register. Oavsett sanktionsförfarandet är det vårt ansvar som förening att alltid be om registerutdrag och ta referenser för personer som vi avser att arbeta med.