SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GEMENSKAP | GLÄDJE | RESPEKT | STOLTHET | TRYGGHET
Haninge Cheer Elite

Är du ny och vill söka in till våra tävlingslag i HCE

Anmälan för att söka till våra tävlingslag för säsongen 2024/2025 är öppen. Anmälan gör du HÄR sedan bli du kallad till en provträning.

 

 

 

Våra träningslag:

 

Stjärnorna - Paracheer

Cheerfun (2022-2020)

Micro minior - Aquamarine

Micro minior - Amethyst

Micro minior - Peridot

Micro minior - Moonstone

Mini minior - Adamite

Mini minior - Topaz

Minior - Sunstone

 

Våra tävlingsförberedande lag:

 

Mini minior - Amber (förberedande level 1)

Minior - Pearl (förberedande level 1-2)

Junior - Ametrine (förberedande level 1-2)

 

Våra tävlingslag:

 

Minior level 1 - Citrine

Junior level 2 - Axinite

Senior level 2/3 - Onyx

Masters - Opal

Våra satsningar

Cheerfun

Cheerfun vänder sig till de allra yngsta barnen, födda mellan 2020 och 2022. Genom lekfulla övningar och gymnastik får barnen möjlighet att utveckla sin styrka, koordination, balans och flexibilitet, samtidigt som de har roligt och lär sig nya färdigheter. På Cheerfun lär barnen sig samarbeta och utveckla sina sociala och kommunikativa förmågor, både med andra barn och med ledare. Vårt främsta mål är att stärka barnens självkänsla genom att lära dem att hantera utmaningar och bemästra nya färdigheter. Cheerfun-deltagarna tränar en gång i veckan och deltar i jul- och sommaruppvisningar.

 

Paracheer

Stjärnorna är vårt paracheerlag som erbjuder barn och ungdomar med funktionsvariationer möjligheten till fysisk aktivitet, social samvaro och personlig utveckling. Cheerleading, med dess krav på samarbete, koordination, balans, styrka och flexibilitet, utgör en utmärkt möjlighet för dessa ungdomar att utveckla sina fysiska förmågor. Stjärnorna deltar i jul- och sommaruppvisningar samt i vår egen tyckartävling, Big Blue Spring Comp, vid terminens slut. Träning sker en gång i veckan utan närvarokrav.

 

Träningslag

Träningslagen är öppna för alla som vill träna och utvecklas inom cheerleading i sin egen takt. Här får deltagarna möjlighet att på ett lekfullt och tryggt sätt lära sig grunderna. Träningslagen deltar i jul- och sommaruppvisningar och i vissa fall i vår egen tyckartävling, Big Blue Spring Comp, under vårterminen. Träning sker en gång i veckan utan närvarokrav eller krav på förkunskaper.

 

Tävlingsförberedande lag

Våra tävlingsförberedande lag riktar sig till dig som behärskar grunderna i cheerleading och vill satsa på att utvecklas mot tävlingsnivå. Här får deltagarna möjlighet att finslipa sina färdigheter och lära sig att sammanfoga dem i en koreografi. Genom deltagande i lokala tyckartävlingar får de tävlingsvana och målet är att bli redo för tävlingslag. Träningsförberedande lag har obligatoriska träningar två gånger i veckan. Närvaro är ett måste för att säkerställa lagets utveckling och säkerhet på tävlingsdagen. Föräldraengagemanget ökar för att förbereda hela familjen på vad tävlingsverksamheten innebär. Vid urvalsprocessen bedöms både tekniska färdigheter och mjukare värden som närvaro, mognad och attityd.

 

Tävlingslag

För att delta i ett av våra tävlingslag krävs goda kunskaper inom cheerleading eller liknande sport. Att vara aktiv i ett tävlingslag innebär obligatoriska träningar tre gånger i veckan utan undantag. Anledningen till närvarokravet är att cheerleading är den ultimata lagsporten och lagets utveckling är beroende av att alla deltar i träningarna.

Att vara en del av vår tävlingssatsning ställer också höga krav på resten av familjen då föräldraengagemanget ökar. Det innebär t.ex. att ni som familj inte kan resa bort under säsongen och inga ledigheter beviljas från de obligatoriska träningarna. Utöver närvarokravet förväntas du som vårdnadshavare agera funktionär på tävlingar, delta i att arrangera uppvisningar och andra event i föreningen (minst 2 ggr/år), trivselvandra regelbundet, stötta tränarna på tävlingar, delta i försäljningar för laget och föreningen mm.

I antagningsprocessen för tävlingslag kommer vi utöver färdigheter att bedöma både hårda och mjuka värden som närvaro, mognad och attityd med mera.

 

Masters

Masters är en del av vår tävlingssatsning och vänder sig till dig som är 25+. Vi tränar och tävlar med en blandning av färdigheter från level 1 till 3. Vårt mål är att utveckla ett program med stunts på renodlad level 3, medan tumbling hålls på level 1. Om du är intresserad av att börja, vill vi att du har erfarenhet av stunts på level 2 och behärskar hjulning samt framåt- och bakåtkullerbytta.

Masters har obligatoriska träningar 2 gånger per vecka och tävlar 2-6 gånger per säsong. Målet för Masters är att delta i Riksmästerskapen vilket kräver en topplacering på Distriktsmästerskapen. 

Att vara aktiv i Masters skiljer sig från andra träningsformer för vuxna då det precis som i våra andra tävlingssatsningar innebär obligatoriska träningar och ett engagemang i föreningen i form av funktionärsarbete och regelbundna trivselvandringar.