SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

2020-11-29

Då är det dags att uppdatera vad som händer med våra träningar framöver.


Föreningen har valt att fortsätta med samma schema resten av den här terminen.

Vi kommer att ha terminens sista träning den 13 december och sedan startar vårterminen upp igen den 11 januari 2021.

Det innebär att samma schema som tidigare fortsätter att gälla.


Samma regler gäller d v s vid minsta symptom stannar man hemma, man är symptomfri i två dagar innan man går tillbaka till träning. 


Tvätta händerna före och efter träning, byt gärna om hemma så vi inte behöver vara längre tid än nödvändigt i omklädningsrummen och föräldrar väntar utanför.


Vi får också frågor om vad som gäller om någon familjemedlem är sjuk i Covid. Här har vi valt att hålla den aktive hemma även om den personen inte är sjuk. Vi hänvisar till FHM information och rekommendation vilket finns på deras hemsida. 


Vi anser att det är bättre att ha strikta regler här och sätta hälsan och säkerheten för varandra i första hand.


Håll i och håll ut samt ta hand om varandra.


Hälsningar, Styrelsen HCE


2020-11-01


Under veckan kom Folkhälsomyndigheten med nya restriktioner som påverkar ungdomsidrotten.
Detta kan kännas både tråkigt och orättvist men vi måste göra det bästa av situationen och hålla humöret uppe.

Vi i HCE har haft ett extrainsatt styrelsemöte under helgen där vi beslutat följande:

*Ingen född 2004 eller tidigare får delta i träningar fysiskt (inga undantag)
*Vi kommer tillfälligt stoppa alla träningar med "blandade" lag såsom clinics, tg tumbling, elite tumbling, flyerclass & privates
*Schemat kommer ses över så att det blir luft i schemat för byte av lag i hallen- ev kommer tider justeras
*Ingen stuntträning eller andra övningar där man rör vid varandra under passen
*Träningarna är frivilliga för alla.

Fortsatt är det absolut förbjudet att delta i träningar med symtom av sjukdom.
Det är enormt viktigt att tvätta händerna före och efter träning.
Stanna hemma om någon i familjen har sjukdomssymtom.

Hej alla,Dessa restriktioner gäller t.o.m 19/11 och kan komma att förlängas.

Vid frågor eller funderingar går det bra att vända sig till Anne-Sofie Engström som är ansvarig för covid-frågor i HCE2020-09-29

 
Haninge Cheer Elites handlingsplan för Covid-19 (positiva testresultat hos tränare eller aktiva) 

  

Aktiva 

Om någon aktiv har testats positiv för Covid-19 så måste tränare informeras snarast. Den aktive måste stanna hemma – se nedan information från FHM om karenstid. 

Ansvarig tränare informerar direkt styrelsen. 


Tränare 

Den tränare som testat positivt måste genast informera sina tränarkollegor. Dessutom ska information skickas ut via sportadmin till lagmedlemmar. Information ska även delges styrelsen. Den som är sjuk stannar hemma. 

Styrelsen tar ansvar att informera fler som behöver få informationen såsom lag som kan ha tränat samtidigt i samma hall etc. 

Om ni har testats positiv för Covid-19 så gäller karenstider som nedan från FHM. 

Nedan är direkt taget från FHM hemsida: 

Du som har en konstaterad covid-19-infektion ska stanna hemma i minst sju dygn efter att du har insjuknat. Du ska även ha varit feberfri de två sista dygnen och tydligt känna dig bättre. Du kan dock fortsatt ha torrhosta och bortfall av lukt- och smaksinne men om du mår bra för övrigt och det gått minst sju dygn sedan du insjuknade kan du gå tillbaka till jobbet, skolan eller förskolan. 

Om man varit sjuk och tagit ett test som visat att man har covid-19 

Om du som symtomfri provtagits och fått ett positivt provsvar som visar att du har covid-19 ska du stanna hemma i minst sju dygn efter provtagningstillfället. Skulle du utveckla symtom efter provtagningen så får du räkna från insjukningsdagen och följa rekommendationerna ovan. 


Testat men fått ett negativt provsvar 

Enligt FHM så kan man gå tillbaka till ordinarie verksamhet om man känner sig frisk och inte har någon feber.  


2020-04-01 

Begränsad användning av omklädningsrum

Till idrottsverksamma i Haninge,

Begränsad användning av omklädningsrummen vid idrottsanläggningar

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset önskar vi en minskad användning av våra omklädningsrum under perioden 1 – 30 april.

Vi ber er därför att i möjligaste mån inte använda omklädningsrummen utan där det är möjligt rekommenderar vi er starkt att tillse att era medlemmar byter om hemma före och efter träning/träning. Detta följer även Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer.

Tack för visad hänsyn!

Läs mer om Haninge kommuns arbete med coronaviruset på haninge.se/corona


2020-03-19 

Info om fortsatt träning för HCE

Igår hade vi styrelsemöte och vårt beslut om att fortsätta träningar kvarstår tillsvidare. Vi uppdaterar om/när situationen skulle kräva det. Vi kommer fortsatt fokusera på moment där man inte behöver vara så nära varandra. Vi tränar på gymnastik, styrka, kondition, dans, rörelse och släpper närkontakten i bygg, tills vidare. 

Vi kommer vara noga med att tvätta av alla redskap vi använder och varje träning kommer vara max 1,5 timmar. 

Poängterar igen att träningarna är frivilliga; ingen kommer ifrågasättas om man väljer att inte komma. Bra dock för planeringen om man frånvaroanmäler sig enligt tidigare direktiv. 

Vi ber er ALLA att respektera dessa direktiv: 

Vid träning gäller 

  • Tvätta händerna regelbundet (saknas tvål, meddela tränarna omgående) 

 

  • Drick aldrig ur någon annans vattenflaska 
    täck mun och näsa om du hostar eller nyser (utan att använda handen) 

 

  • Dska ALLTID stanna hemma från träning om du inte är frisk, även om du bara uppvisar lindriga symtom. Detta gäller altså inte bara om symtomen stämmer överens med covid-19 eller inte utan vid minsta tecken på sjukdom- stanna hemma och kurera! 

  

  • Se till att du har haft minst två feberfria dagar innan du återvänder till träning eller två dagar utan symtom om du har haft magsjuka 

 

  • Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut om träning 

 

  • Det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan på träning eller inte 

 

  • Vi i styrelsen rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktiskt aktuell kunskap 

 

  • Om någon aktiv eller aktivs familjemedlem konstateras ha smittats av covid-19 så ber vi er omedelbart att kontakta styrelsen så att vi kan vidta nödvändiga åtgärder för föreningen. 
Frågor & funderingar kan mailas till lisa@cheerelite.nu

Stor kram på er alla!


2020-03-15 

Fortsatt träning för HCE

De senaste veckorna har varit turbulenta för alla med anledning av covid-19 och efter restriktionerna som kom tidigare i veckan, har flera föreningar agerat med att stänga sina verksamheter. Det är viktigt att notera att det inte finns något rätt och fel i detta- det kan finnas olika skäl till varför man tar olika beslut.


Vi i HCE:s styrelsen har tagit ett beslut att fortgå med vår verksamhet som vanligt. Vi vill poängtera att detta är ett aktivt beslut och inte avsaknad av agerande i frågan. Vi väljer att lita på våra myndigheter i denna fråga och kommer i takt med vad som beslutas göra nya övervägningar.


Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten berörde detta under en presskonferens i veckan, mycket med tanke på skolan men också fritidsaktiviteter;
* Det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, som handbollsträning, eller promenader med barn. Där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår. Att förlama samhället på aktiviteter tjänar inte syftet.
* Vi måste tänka ur ett perspektiv om konsekvenserna för barn och ungdomar. Myndigheten har ansvar för barns hälsa. Det finns en stor grupp barn med psykisk ohälsa och vi får inte glömma de aspekterna. Att ha en fast punkt i tillvaron måste vägas mot smittskyddsaspekten noga.


Viktigt att poängtera är att träningarna är frivilliga; ingen kommer ifrågasättas om man väljer att inte komma. Bra dock för planeringen om man frånvaroanmäler enligt tidigare direktiv.


Också viktigt är att är man sjuk stannar man hemma! Vi måste också lita på att alla tar sitt ansvar i detta och inte snegla på våra medmänniskor.


Sist men inte minst: Följ rådande hygienregler- hellre förmycket än för lite.


Vi kollar av under nästa hur många aktiva/coaches vi har på träningen- blir bortfallet stort kommer vi ev se över vårt upplägg av träningarna. Vi kommer fokusera på moment där man inte behöver vara i varandras knän. Vi fokuserar på gymnastik, styrka, kondition, dans, rörelse och släpper närkontakten bygg, tills vidare.

Vid frågor eller funderingar hör gärna av er!
info@cheerelite.nu
eller 
lisa@cheerelite.nu