Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

BIG BLUE SPRING COMP INSTÄLLT!
2020-04-01 14:36
Det är med stor sorg vi även får ställa in vår tyckartävling BIG BLUE som skulle ha ägt rum 2 maj 2020.
Vi tackar alla lag som anmält sig och hoppas kunna välkomna er tillbaka nästa år!
Begränsad användning av omklädningsrum
2020-04-01 14:35

Till idrottsverksamma i Haninge,

Begränsad användning av omklädningsrummen vid idrottsanläggningar

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset önskar vi en minskad användning av våra omklädningsrum under perioden 1 – 30 april.

Vi ber er därför att i möjligaste mån inte använda omklädningsrummen utan där det är möjligt rekommenderar vi er starkt att tillse att era medlemmar byter om hemma före och efter träning/träning. Detta följer även Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer.

Tack för visad hänsyn!

Läs mer om Haninge kommuns arbete med coronaviruset på haninge.se/corona

Info om fortsatt träning för HCE
2020-03-19 11:10

Igår hade vi styrelsemöte och vårt beslut om att fortsätta träningar kvarstår tillsvidare. Vi uppdaterar om/när situationen skulle kräva det. Vi kommer fortsatt fokusera på moment där man inte behöver vara så nära varandra. Vi tränar på gymnastik, styrka, kondition, dans, rörelse och släpper närkontakten i bygg, tills vidare. 

Vi kommer vara noga med att tvätta av alla redskap vi använder och varje träning kommer vara max 1,5 timmar. 

Poängterar igen att träningarna är frivilliga; ingen kommer ifrågasättas om man väljer att inte komma. Bra dock för planeringen om man frånvaroanmäler sig enligt tidigare direktiv. 

Vi ber er ALLA att respektera dessa direktiv: 

Vid träning gäller 

 • Tvätta händerna regelbundet (saknas tvål, meddela tränarna omgående) 

 

 • Drick aldrig ur någon annans vattenflaska 
  täck mun och näsa om du hostar eller nyser (utan att använda handen) 

 

 • Dska ALLTID stanna hemma från träning om du inte är frisk, även om du bara uppvisar lindriga symtom. Detta gäller altså inte bara om symtomen stämmer överens med covid-19 eller inte utan vid minsta tecken på sjukdom- stanna hemma och kurera! 

  

 • Se till att du har haft minst två feberfria dagar innan du återvänder till träning eller två dagar utan symtom om du har haft magsjuka 

 

 • Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut om träning 

 

 • Det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan på träning eller inte 

 

 • Vi i styrelsen rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktiskt aktuell kunskap 

 

 • Om någon aktiv eller aktivs familjemedlem konstateras ha smittats av covid-19 så ber vi er omedelbart att kontakta styrelsen så att vi kan vidta nödvändiga åtgärder för föreningen. 
Frågor & funderingar kan mailas till lisa@cheerelite.nu

Stor kram på er alla!
Fortsatt träning för HCE
2020-03-15 07:01

De senaste veckorna har varit turbulenta för alla med anledning av covid-19 och efter restriktionerna som kom tidigare i veckan, har flera föreningar agerat med att stänga sina verksamheter. Det är viktigt att notera att det inte finns något rätt och fel i detta- det kan finnas olika skäl till varför man tar olika beslut.


Vi i HCE:s styrelsen har tagit ett beslut att fortgå med vår verksamhet som vanligt. Vi vill poängtera att detta är ett aktivt beslut och inte avsaknad av agerande i frågan. Vi väljer att lita på våra myndigheter i denna fråga och kommer i takt med vad som beslutas göra nya övervägningar.


Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten berörde detta under en presskonferens i veckan, mycket med tanke på skolan men också fritidsaktiviteter;
* Det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, som handbollsträning, eller promenader med barn. Där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår. Att förlama samhället på aktiviteter tjänar inte syftet.
* Vi måste tänka ur ett perspektiv om konsekvenserna för barn och ungdomar. Myndigheten har ansvar för barns hälsa. Det finns en stor grupp barn med psykisk ohälsa och vi får inte glömma de aspekterna. Att ha en fast punkt i tillvaron måste vägas mot smittskyddsaspekten noga.


Viktigt att poängtera är att träningarna är frivilliga; ingen kommer ifrågasättas om man väljer att inte komma. Bra dock för planeringen om man frånvaroanmäler enligt tidigare direktiv.


Också viktigt är att är man sjuk stannar man hemma! Vi måste också lita på att alla tar sitt ansvar i detta och inte snegla på våra medmänniskor.


Sist men inte minst: Följ rådande hygienregler- hellre förmycket än för lite.


Vi kollar av under nästa hur många aktiva/coaches vi har på träningen- blir bortfallet stort kommer vi ev se över vårt upplägg av träningarna. Vi kommer fokusera på moment där man inte behöver vara i varandras knän. Vi fokuserar på gymnastik, styrka, kondition, dans, rörelse och släpper närkontakten bygg, tills vidare.

Vid frågor eller funderingar hör gärna av er!
info@cheerelite.nu
eller 
lisa@cheerelite.nu

Vänligen
Styrelsen
HCE


DM I cheerleading 2020 inställt
2020-03-12 14:39

Hej alla aktiva och föräldrar!

Vi har i styrelsen haft ett par intensiva dagar då vi levt i ovisshet kring vårt stora DM arrangemang som var tänkt att gå av stapeln nästa helg (21-22 mars).

I samband med att Folkhälsomyndigheten nu har höjt risknivån gällande coronaviruset samt att begränsningar har satts vad gäller större evenemang så har Cheerleadingförbundet tillsammans med Riksidrottsförbundet enats om att DM i helgen 21-22 mars ställs in.

Därmed har vi i styrelsen snabbt vidtagit alla åtgärder för att boka av allt som är kopplat till detta arrangemang för att minimera ekonomiska förluster.

Vi passar samtidigt på att tacka alla fantastiska föräldrar och anhöriga som hade anmält sig som funktionärer. Förbundet riktar också ett stort tack till oss som förening för vårt stora engagemang och de beklagar verkligen att DM nu inte blir av.

De som köpt biljetter har fram till arrangemangsdatumet att få tillbaka sina pengar exkl. serviceavgiften. De som köpt biljetter med kort återfår pengarna per automatik. 
De som köpt biljetter på annat sätt måste vända sig dit man köpt biljetterna för återbetalning.

I dagsläget har vi ingen ytterligare information om kommande tävlingar i vår, vi ber att få återkomma så fort vi vet mer. 

I samband med detta vill vi från föreningens styrelse även påminna om vikten av att vi alla nu gör vad vi kan för att hålla alla typer av smittor borta från vår träning. Det gäller inte bara Coronaviruset, vi har de senaste veckorna haft många fall av magsjuka.

 

Vid träning gäller

 • tvätta händerna regelbundet (saknas tvål, meddela tränarna omgående)

   

 • drick aldrig ur någon annans vattenflaska
  täck mun och näsa om du hostar eller nyser (utan att använda handen)

   

 • du bör ALLTID stanna hemma från träning om du inte är frisk, även om du bara uppvisar lindriga symtom.

   

 • se till att du har haft minst två feberfria dagar innan du återvänder till träning eller två dagar utan symtom om du har haft magsjuka

   

 • det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut om träning

   

 • det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan på träning eller inte

   

 • vi i styrelsen rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktiskt aktuell kunskap

   Om någon aktiv eller aktivs familjemedlem konstateras ha smittats av Corona så ber vi er omedelbart att kontakta styrelsen så att vi kan vidta nödvändiga åtgärder för föreningen.


Vi fortsätter att följa rekommendationer från:

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Riksidrottsförbundet https://www.rf.se/…/Allan…/regeringenstopparstorreevenemang/

Svenska Cheerleadingförbundet: http://www.cheerleading.se/nyheter/?ID=155145&NID=671876

Vi vet att det med kort varsel kan komma nya direktiv, och vi kommer att uppdatera med ny information när det händer, både på Facebook men också via mail.

Vi hoppas på förståelse från alla våra medlemmar då detta onekligen är en svår omvärldssituation vi befinner oss i.

Vid minsta tvekan eller frågor ber vi er att kontakta någon av oss i styrelsen.


Mvh
Styrelsen

 


VI HAR VÄRLDENS BÄSTA FÖRÄLDRAR I HCE
2020-03-05 13:30
En Fantastic Fanclubmember från M1 sitter hemma och knåpar HCE-grejer till DM <3
Vi vill bara säga att vi ÄLSKAR våra föräldrar i HCE!
Ni stöttar, peppar, skjutsar, hämtar, fixar och trixar!
Tack för att just ni valt att vara en del av HCE!